« VorigeVolgende »
Een belastinginspecteur komt langs bij een synagoge. Terwijl hij de boeken controleert vraagt hij de Rabbijn: "Ik zie dat u veel kaarsen koopt, wat doet u eigenlijk met het overgebleven kaarsvet?" "Goede vraag ", zegt de Rabbijn, "Dat sparen we op en geven het terug aan de fabrikant. Eens in de zoveel tijd sturen ze ons dan een doos met gratis kaarsen toe."
"Oh", zei de belastingsinspecteur, enigszins teleurgesteld dat zijn ongewone vraag een praktisch antwoord had. Maar onverstoorbaar ging hij door met zijn stuitende vraagstelling: "En hoe gaat dat dan met de Matzes? Wat doet u met de kruimels?" "Ah!" zei de Rabbijn, en realiseerde zich dat de inspecteur hem wilde pakken met een niet te beantwoorden vraag. "Wij verzamelen de kruimels en geven deze terug aan de fabrikant. Eens in de zoveel tijd sturen ze ons dan een doos met gratis Matzes toe."
"Ik begrijp het", antwoordde de inspecteur, snel denkend over hoe hij het deze betweterige Rabbijn verder moeilijk kon maken. "Nou Rabbijn, dan rest me nog een vraag, wat doet u met alle overblijfselen van de besnijdenissen?"
"Ook hierbij verspillen wij niets!" antwoordde de Rabbijn. "Wij verzamelen alle stukjes voorhuid en sturen deze naar de Belastingsdienst, eens in de zoveel tijd sturen ze ons dan een lul om de boeken te controleren."
Belastinginspecteur bij een synagoge
24-01-2012 19:45 - 23682x bekeken
Reacties weergeven »
Aanbevolen
Plaatje
2 meter lange hotdog
19948x bekeken
147 maanden geleden
88%
Video
Beschaafd Belgisch kinderkoor... Dat denk je!
20612x bekeken
149 maanden geleden
94%
Plaatje
Kunst op een lucifer
21428x bekeken
148 maanden geleden
92%
Plaatje
Leuke cartoon met beer en konijn
31072x bekeken
150 maanden geleden
88%


Alles Plaatjes »Alles Video's »© 2021 Pinguin Pablo | Desktop weergave